|
Register

 

 

Veiligheid door Visie!

RM147DT moving

 

Zichtoplossingen voor Vrachtwagens, Lichte Vrachtwagens enz.

 

Zeker bij deze voertuigen is een optimaal zicht van belang... soms van levensbelang zelfs!

De bestuurder heeft  maar een zeer beperkt zicht van wat er zich achteraan zijn voertuig afspeelt.  Ook bij het manoeuvreren en bij het draaien  zijn er  dode hoeken.

 

De “dode hoek” veroorzaakt de meeste ongevallen. In bijna de helft van de ongevallen tussen vrachtwagens en zwakke weggebruikers speelt de dode hoek een rol.

In België gebeuren er elk jaar ongeveer 50 ongevallen tussen vrachtwagens en zwakke weggebruikers ( voetgangers, fietsers, bromfietsers) waarin de klassieke dode hoek (langs de rechterkant van de vrachtwagen) een rol speelt.Elk jaar vallen er bij dat soort ongevallen vijf tot 10 doden .

Fietspaden en kruispunten zijn vaak niet veilig. Door de dode hoek zien heel wat vrachtwagenchauffeurs  de fietsers niet. Fietsers en bromfietsers denken nog te vaak dat de vrachtwagenchauffeurs hen zien.

 

Door het uitrusten van de voertuigen met een TOP-Vision.eu camera monitor systeem van Ancomex  verhoogt u niet alleen de veiligheid van de zwakke gebruiker, maar verlaagt u ook de schadefrequenties ( lichte vrachtvoertuigen) en schadekosten en administratieve rompslomp en kosten van immobilisatie van het voertuig.

Het heeft ook een positieve invloed op de hoogte van de verzekeringspremies!

 

Ons systeem laat toe om meerdere cameras aan een monitor te koppelen en deze automatisch te laten aansturen : Bij het in achteruit schakelen komt de achteruit camera op het scherm. Bij het aanzetten van een richtingsaanwijzer komt de betreffende camera op het scherm.

Met een QUAD monitor kan u tot 4 cameras tegelijk op de monitor laten verschijnen.

LOGREGISTERmodbox

Register

*
*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.